Voordelen en samenvatting

Kort samengevat, dit gebeurd er tijdens het kiemen:

  • Zetmeel wordt omgezet in suiker.
  • Vetten worden omgezet in vetzuren.
  • Eiwitten worden omgezet in aminozuren.
  • Verteringsremmers (anti nutriĆ«nten) verdwijnen.
  • Mineralen komen beter ter beschikking.
  • Hogere concentraties van vitaminen.

 

 

 

Onderzoek uit Oostenrijk laat zien dat door een gedeelte (minimaal 20%) van het rantsoen (bij zowel vleeskippen als legkippen) te vervangen door graankiemen het volgende voordelen geeft:

  • Hogere verteerbaarheid (15% hoger is mogelijk) van het totale rantsoen.
  • Minder sterfte.
  • Betere diergezondheid.
  • Beter vleeskwaliteit (uiterlijk, kleur, malsheid, sappigheid, smaak, bak en kook kwaliteit, bio-chemische waarden (zoals pH waarde), inhoud en voedingswaarde.
  • Beter eiwitbenutting. Het is mogelijk om 10% minder eiwit te voeren zonder productieverlies en met een betere diergezondheid.
  • Lagere voerconsumptie.
  • Vitaminen en sporenelementen niet of minder toevoegen.
  • 100% biologisch voeren is mogelijk zonder problemen.
  • 100% lokaal voeren is nu ook veel gemakkelijker.
  • Betere kwaliteit eieren: kleur, gladheid, hardheid.